عباسعلی الهیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه شاخصهای سلامت روان در کشور باید احصا شود، افزود: آمار اختلالات روان در ایران بین ۲۰ تا ۳۵ درصد اندازه گیری شده است و با وجود اختلاف نظرها در آمار، اما باید هشدار را در این زمینه باور کنیم.
وی بر ضرورت تدوین و اجرای طرح مشاور خانواده اشاره کرد و ادامه داد: همانطور که در کشور طرح پزشک خانواده به تصویب رسید باید موضوع مشاور خانواده هم مورد توجه مسئولان باشد زیرا جامعه امروز از مسائل روانی و ناهنجاریهایی رنج می برد و آثار آن را در موقعیتهای مختلف و در عرصه های گوناگون شاهد هستیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: باید موضوع آموزش در حوزه سلامت روان جدی گرفته شود و در همین راستا در برنامه ششم توسعه بندی برای آموزش و مشاوره به کودکان، نوجوانان و جوانان پیش بینی شده است و همچنین آموزشهای پیش، حین و پس از ازدواج مورد توجه قرار گرفته است اما دولت هنوز اقدامی برای اجرایی کردن این بند انجام نداده است.
الهیاری گفت: دولت موظف بود در شش ماهه اول سال ۹۶ آئین نامه اجرایی این بند را تهیه کند اما این موضوع مغفول واقع شده است.
وی با تاکید بر ضروروت تدوین آئین نامه برای پوشش بیمه ای خدمات سلامت روان گفت: بسیاری خانواده ها به دلیل گران بودن، از خدمات سلامت روان و مشاوره استفاده نمی کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به وجود ناهنجاری های اجتماعی، خانوادگی و فرهنگی اشاره کرد و افزود: باید دشتگاهی برای سنجش وضعیت سلامت روان وجود داشته باشد و چه بهتر است که همانند کشورهای توسعه یافته ستاد پایش روحیه مردمی در کشور تشکیل شود تا به طور مداوم وضعیت سلامت روان جامعه در سطوح مختلف مانیتورینگ و مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد.
نظر شما